Στοματικό $εξ και καρκίνος! Προσοχή δείτε τους κινδύνους!


Στοματικό $εξ και καρκίνος! Προσοχή δείτε τους κινδύνους!
Το γύρο του κόσμου κάνει η εξομολόγηση του γνωστού ηθοποιού, Μάικλ Ντάγκλας σχετικά με τον πραγματικό λόγο που βρέθηκε να πάσχει από καρκίνο του φάρυγγα.

Eρευνα κατέδειξε ότι το στοματικό $εξ κρύβει πολλούς κινδύνους και μάλιστα οι γυναίκες που κάνουν στοματικό $εξ σε πολλούς και διαφορετικούς άνδρες δίχως καμία προφύλαξη, κινδυνεύουν μέχρι και 8 φορές περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο του φάρυγγα.

Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Οχάιο, δρ Μώρα Γκίλισον τόνισε ότι: “Ένα άτομο που είχε έξι ή περισσότερους συντρόφους, με τους οποίους είχε επαφή με στοματικό $εξ, έχει οχτώ φορές περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στον φάρυγγα, σε σύγκριση με κάποια που δεν είχε κάνει ποτέ στοματικό $εξ”.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Association for the Advancement of Science και σύμφνα με τα αποτελέσματα της, ο ιός human papillomavirus (HPV) είναι πλέον η κύρια αιτία πρόκλησης στοματοφαρρυγικού καρκίνου σε ποσοστό 67% σε σχέση με το ποσοστό εμφάνισης όλων των αιτιών. Δηλαδή όσο περισσότερο στοματικό $εξ και όσοι περισσότεροι σύντροφοι στη ζωή κάποιου, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφάνισης της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.

Στις ΗΠΑ πάντως το στοματικό $εξ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο ανάμεσα στους νέους που το θεωρούν απλό, εύκολο και αβλαβές. Το χαρακτηρίζουν κοινωνικά αποδεκτό, χωρίς συνέπειες και πολύ λιγότερο επικίνδυνο από την ολοκληρωμένη $εξουαλική επαφή.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου